CONTINENTAL

Continental AG je vodeća nemačka kompanija za proizvodnju guma, kočionih sistema, komponenti za pogonske sklopove i šasije, elektronike za vozila, tahografa i delova za automobile i kamione.

Continental zauzima četvrto mesto na listi najvećih proizvodjača guma na svetu, odmah nakon kompanija Bridgestone, Michelin i Goodyear. Osnovan je 1871. godine u Hanoveru kao kompanija koja pravi proizvode od gume Continental-Caoutchuoc. Danas Continental proizvodi auto-gume, moto-gume i gume za bicikle. Pod njegovim „krovom“ nalaze se i regionalni brendovi kao što su General, Euzkadi i Barum.

Godine 1987, ugledajući se na Bridgestone i Michelin, Continental se probija na severnoameričko tržište. Tu im je posao procvetao pa su se lako pozicionirali medju pet najvećih proizvođača guma na svetu danas.

Continental je ekspert i tehnološki lider u sferi redukovanja potrošnje goriva zbog svojih revolucionarnih sistema, smanjenja otpora guma pri kotrljanju i hibridnih pogonskih sistema.

Od svog osnivanja 1871. godine, Continental radi za jedan cilj: Obezbedjivanje sigurnosti na ulicama bez kompromisa u udobnosti i zadovoljstva vožnje. Korporacija Continental trenutno zapošljava 200.000 visoko obučenih ljudi na 190 lokacija u 53 zemalja, koji rade na konstantnom razvoju proizvodnje i unapredjenju saznanja i stručnosti na polju mobilnosti i transporta. Četvrtina ukupno proizvedenih guma u Evropi proizvodi se u ovoj kompaniji.

Nemački inženjering i preciznost su legendarni. Kao pronalazača prve šare guma na svetu, Continental nastoji da dokaže ovaj inventivni duh na svakom novom proizvodu. Istraživački objekat u Hanoveru sa ogromnim i međunarodno priznatom test stazom, Contidromu, objedinjuje stručnost od preko 1000 naučnika, inženjera i dizajnera u Evropi i SAD. Svaki novi test prati jednu jednostavnu svrhu: učiniti vožnju bezbednijom. Sve to, naravno, u skladu sa najvišim nemačkim standardima.

Continental ima odličnu saradnju sa svim vodećim proizvođačima automobila, autobusa i kamiona; na listi saradnika nalaze se: Volkswagen, Daimler, Ford, Volvo, Iveco, Shmitz, Koefel, BMW, General Motors, Toyota, Honda, Renault i Porsche. Više od 30 % svih novih evropskih automobila silazi sa fabričke trake sa gumama Continental.

U našem asortimanu možete pronaći kompletan asortiman i cene Continental, saznati od nas CONTINENTAL gume iskustva drugih kupaca.